Prehrana korisnika

Svakodnevna prehrana je organizirana u tri obroka.

Prehrana korisnika obuhvaća i dijetalnu prehranu (žučna, dijabetička, ulkusna) koja je ovisno o specifičnosti bolesti prilagođena obrocima za tu bolest i nadopunjena je sa dva međuobroka: voćni i mliječni.

Po potrebi se također pripremaju  jelovnici tekuće prehrane, prehrana sondom i kašasti obroci za pojedine korisnike stacionara. Hrana za stacionar  dostavlja se liftom u čajnu kuhinju i dalje distribuira po odjelu od strane zdravstvenog osoblja.

Za korisnike stambenog dijela Doma, doručak, ručak i večera organizirani su u prostorima blagovaone.

Tijekom godine prema sastavljenim jelovnicima, svakodnevno se priprema oko 125 doručaka s tri vrste napitaka te sedam vrsta namaza.

Doručak je u 8.00h

Uz pripremu ručka za korisnike Doma, organizirana je priprema obroka za vanjske korisnike. Broj  obroka za ručak, obzirom da Dom osigurava i vanjsku prehranu, je  oko 230.

Ručak je u 12.30h

Veći broj večera kroz godinu čine kuhana jela, a u iznimnim situacijama poslužuje se hladna večera.

Večera je u 18.00h

 

TJEDNI JELOVNIK DUBRAVA

jelovnik OD 27.4.do 3.5

jelovnik OD 4. DO 10.5

jelovnik OD 11. DO 17.5

jelovnik OD 18. DO 24.5

jelovnik OD 25. DO 31.5

jelovnik OD 1.6. do 7.6

TJEDNI JELOVNIK MARKUŠEVEC

jelovnik OD 15.04.24.-21.04.24.

jelovnik OD 22.04.24.-28.04.24.

jelovnik OD 29.04.24.-05.05.24.

jelovnik OD 13.05.24.-19.05.24.